FAQs - Informatie omtrent spanplafonds - ACD Spanplafonds

FAQs

Een spanplafond van ACD is een plafond op basis van polyester. Daarna wordt het materiaal behandeld met een polyurethaancoating, wat de plafonds stofafstotend maakt en dus zeer onderhoudsvriendelijk.

Bij de plaatsing wordt een constructie voorzien tegen de bestaande muren of plafond. Op deze constructie wordt ons profiel voorzien. Het plafond zal op kamertemperatuur (niet met warmtebron!) worden strak gespannen tussen deze profielen.
Alle mogelijke verlichting kan ingewerkt worden in een spanplafond. Dit kunnen zijn zowel inbouwspots zijn, hanglampen, led strips en nog vele anderen.

Het plafond geeft de indruk een (perfect) bezet plafond te zijn. U kan dus genieten van een super strak plafond, zonder de eventuele nadelen zoals barsten, golven, en andere te ondervinden

ACD biedt volgende drie varianten:

Standaard Spanplafond
Een standaard spanplafond is een plafond dat in de meeste gevallen wordt geplaatst. Ons standaard spanplafond is dus een alternatief voor een bezet, houten, gyproc plafond,…

Akoestisch Spanplafond/a>
Het akoestische spanplafond beschikt uiteraard over dezelfde voordelen als het standaard spanplafond. Deze variant wordt echter voorzien van een akoestische functie.
Al naargelang de aard en grootte van het akoestisch probleem, gaat het akoestisch spanplafond gepaard met akoestische isolatie.
Wanneer geluidsgolven onze plafonds bereiken, zal een klein gedeelte hiervan weerkaatsen naar de ruimte. Een gedeelte van de geluidsgolven wordt geabsorbeerd door het spanplafond zelf. Dit komt omdat er zich 250 000 microperforaties per vierkante meter in de bekleding bevinden.

Verlicht Spanplafond
Een verlicht spanplafond is een lichtdoorlatend spanplafond. Deze zijn leverbaar in 30, 50 of 70% lichtdoorlatendheid. Boven het spanplafond wordt ledverlichting geplaatst. Deze kan natuurlijk in alle kleuren. U kan kiezen voor warme, witte, of RGB(W) ledverlichting.

Een spanplafond kan zowel voorzien worden in uw nieuwbouwwoning, als dat dit de idéale oplossing is voor uw renovatieproject.

Wanneer u gaat bouwen, kan het interessant zijn een spanplafond in overweging te nemen. Wanneer er gekozen wordt voor een spanplafond, kan u besparen in de bezetting -en schilderkosten. Eveneens geniet u met een spanplafond van een oplossing op lange termijn. Een andere veelvoorkomend probleem bij hedendaagse nieuwbouwwoningen, is een slechte akoestiek. In onze woningen maken we vaak gebruik van harde materialen (tegel, veel glas, beton,…). Dit heeft een negatieve invloed op een goede akoestiek. Hiervoor bieden wij onze akoestische spanplafonds als de meest esthetische oplossing van een akoestisch probleem

Wenst u uw woning op een vlotte manier te transformeren? Heeft u momenteel een donker of slecht bezet plafond? Dan is een spanplafond de ideale oplossing. Een spanplafond wordt immers vaak in één dag geplaatst. Afbraakwerken zijn niet noodzakelijk, daar het spanplafond onder uw bestaande plafond wordt geplaatst.

Een ander voorbeeld is dat u in de mogelijkheid bent nieuwe lichtpunten te kiezen. U hoeft hiervoor geen externe partij aan te spreken. ACD zorgt voor de nodige bekabeling naar de plaatsen waar u uw al dan niet nieuwe verlichting wenst. Ook de verlichting kan bij ons worden aangekocht.

De plaatsing van een spanplafond gebeurd meestal in één dag. Dit is natuurlijk afhankelijk van de uit te voeren oppervlakte.

Van zodra ACD 1 kabel ter beschikking heeft, wordt de verlichting naar de gekozen lichtpunten verlengd. U hoeft hiervoor dus geen externe partij aan te spreken. U kan uw verlichting laten herplaatsen, of kiezen voor nieuwe verlichtingselementen. Deze laatste kunnen ook door ACD worden voorzien.

• Brandvertragend
• Milieuvriendelijk
• Duurzaam
• Onderhoudsvriendelijk
• Vlotte plaatsing op kamertemperatuur
• Geen afbraakwerken noodzakelijk
• Mogelijk in elke ruimte
• Antistatisch
• Eventueel akoestisch
• Verlichtingspunten opnieuw bepalen

De prijs van een spanplafond wordt berekend rekeninghoudend met volgende factoren:
• Welk type spanplafond wordt er gekozen?
• Hoeveel tijd en materiaal hebben we nodig voor de constructie van de spanplafonds?
• Is er nood aan extra isolerende of akoestische isolatie?
Wij geven de voorkeur aan een vrijblijvend bezoek ter plaatse. Hier worden de verschillende mogelijkheden besproken. Op die manier krijgen we een duidelijk beeld van uw wensen en behoeften. Alleen zo kunnen wij u een correcte (en gratis!) prijsofferte aanbieden.

Het opmaken van een richtprijs is mogelijk, wanneer we over een correct plan of de juiste afmetingen beschikken. U kan ons hiervoor per mail de gegevens doorsturen, daarna volgt een zo nauwkeurig mogelijke richtprijs.

Het voordeel van een polyester spanplafond is dat deze over een antistatische laag beschikt. Hierdoor vraagt ons product weinig tot geen onderhoud. Het moet niet gereinigd worden om de zoveel tijd. Mocht er door contact toch vuil op zitten, is reiniging uiteraard mogelijk.

Een spanplafond kan inderdaad in zo goed als elke denkbare ruimte. Vaak hebben mensen een bedenking bij een spanplafond in de keuken of badkamer. Beide ruimten behoren tot onze dagelijkse uitvoeringen. Een dampkap in uw keuken, of de vele dampen in uw badkamer hebben dus geen effect op de kwaliteit van ons product. Dit geldt eveneens voor de open haar in uw woonkamer.

Onze profielen en spanplafonds zijn zeer flexibel. Het is geen enkel probleem een bocht te maken in het plafond. Alsook schuine kanten perfect uitvoerbaar zijn.

Een velux uitwerken is geen enkel probleem. U bespreekt ter plaatse met de vertegenwoordiger hoe u uw raam graag uitgewerkt ziet. In overleg zorgen wij voor de meest esthetische afwerking.

De plaatsing van een spanplafond kan al vanaf 1,2 cm onder uw bestaande plafond. Op deze manier verliest u een minimum aan plafondhoogte. Uiteraard kunnen wij zo veel centimeter zakken als gewenst.

Load More

Ik wens vrijblijvend informatieOF

Geen tijd? Wij bellen u op.